Skip to main content

دستگاه ضد تگرگ

By دی ۲۶, ۱۴۰۰دی ۲۹ام, ۱۴۰۰مقالات
نحوه کار دستگاه ضد تگرگ

دستگاه ضد تگرگ چیست؟

از زمانی که کشاورز اقدام به آماده سازی زمین و کشت محصول میکند تا زمانی که محصول خود را به طور کامل برداشت می‌کند عوامل بسیار متعددی وجود دارند که می‌توانند به محصول آسیب وارد کنند. عواملی همچون آفت و شرایط جغرافیایی می‌توانند آسیب‌های جبران ناپذیری را به محصولات کشاورزی وارد کنند.

این روزها با گسترش تکنولوژی میتوان آسیب‌های محیطی به زمین‌های کشاورزی را تا حد بسیار زیادی کنترل کرد. اگر زمین کشاورزی شما درگیر آفت شده باشد می‌توانید با استفاده از سم‌های مخصوص، خسارت‌های ناشی از آن را کنترل کنید اما وضعیت آب و هوا را به این سادگی‌ها نمی‌توانید کنترل کنید.

سالانه بسیاری از محصولات کشاورزی در اثر باریدن تگرگ و طوفان متحمل آسیب‌های جبران ناپذیری می‌شوند. احتمال بارش تگرگ در نیمه اول سال بسیار بیشتر است و این امر می‌تواند باعث آسیب رسیدن به شکوفه درختان و میوه محصولات کشاورزی شود. اختلال حاصل از بارش تگرگ در فصل تابستان و هنگامی که میوه‎ها در اوج رشد خود هستند، باعث وارد شدن تنش به محصول کشاورزی شده که منجر به متوقف شدن و یا کاهش چشمگیر سرعت رشد آن‌ها می‌شود که در نهایت کاهش حجم محصول تولیدی آن سال زراعی در پی‌خواهد داشت. روش‍‌های متعددی برای جلوگیری از آسیب رساندن تگرگ به زمین‌های کشاورزی وجود دارد. راه حل‌های موقتی همانند نصب توری ضد تگرگ و… این امکان را به شما می‌دهند تا به صورت موقتی از آسیب‌های تگرگ به دور باشید. این امر باعث شد که دانشمندان به فکر خلق راه حلی دائمی برای به صفر رساندن آسیب‌های ناشی از بارش تگرگ بیفتند. در این زمان بود که اولین دستگاه‌های ضد تگرگ طراحی و ساخته شدند.

نحوه کار دستگاه ضد تگرگ

همان گونه که پیش تر ذکر کردیم هدف اصلی استفاده از طراحی و ساخت دستگاه ضد تگرگ کاهش دادن اندازه دانه‌های تگرگ و تبدیل آن‌ها به قطرات باران می‌باشد. به صورت کلی یک دستگاه ضد تگرگ از دو بخش اصلی اتاقک تأسیسات و مجرای خروج موج تشکیل شده است.

برای تزریق امواج حاصل و جلوگیری از تشکیل دانه‌های تگرگ ابتدا گازهای اکسیژن و استیلن در اتاقک دستگاه با یکدیگر مخلوط شده  و به وسیله جرقه‌ای مشتعل می‌شوند. انفجار حاصل از مشتعل شدن گازهای استیلن و اکسیژن از مجرای موجود در اتاقک عبور کرده و وارد محفظه مخروطی شکل می‌شود  و امواج ضربه ای تشکیل می‌دهد این موج شوک‌ها با سرعت بسیار بالا و به صورت مداوم به داخل جو و در درون ابرها شلیک می‌شوند. وارد شدن این امواج به درون ابرهای تشکیل دهنده تگرگ باعث اختلال در فرآیند تشکیل آن‌ها و توقف آن می‌شود در نتیجه رطوبت موجود در درون ابر به صورت باران به زمین بازمی‌گردد.

دستگاه ضدتگرگ در مدت زمانی که طوفان در حال نزدیک شدن می‌باشد به صورت پیوسته و در هر ۴ ثانیه و تا وقتی که طوفان از منطقه عبور می‌کند، کار می‌کند و دانه‌های تگرگ را به باران و یا برف آبکی تبدیل خواهد کرد. درباره فرآیند دستگاه ضد تگرگ باید به این نکته توجه کنید که برای جلوگیری از تشکیل تگرگ باید در زمان درستی از دستگاه ضد تگرگ استفاده شود و چنان چه تنها در زمان بارش تگرگ از آن استفاده شود نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت چرا که ذرات تگرگ تشکیل شده اند و در آستانه باریدن هستند.

بهترین زمان استفاده از دستگاه ضد تگرگ

دستگاه ضد تگرگ نیز همانند دیگر دستگاه‌های صنعتی دارای بهترین زمان استفاده است. استفاده از دستگاه در بهترین زمان آن می‌تواند اثر بخشی این محصول را بسیار بالا ببرد و هرچه از این زمان فاصله بگیریم میزان اثر بخشی آن کم و در گاهی از موارد بی‌اثر خواهد شد.

همان گونه که از نام این دستگاه پیداست باید قبل از فرآیند تشکیل تگرگ مورد استفاده قرار بگیرد. طبق گفته مهندسین این حوزه بهترین زمان استفاده از دستگاه ضد تگرگ ۲۰-۱۵ دقیقه قبل از شروع بارش تگرگ و تا زمان پایان بارش آن است. با نصب یک دستگاه ضد تگرگ در زمین کشاورزی خود قادر خواهید بود خسارات ناشی از بارش تگرگ بر محصولات خودتان را به حداقل برسانید.

مزیت‌های استفاده از دستگاه ضد تگرگ

تگرگ، یکی از عوامل طبیعی کاهنده عملکرد محصولات کشاورزی می‌باشد. طبق بررسی‌های به عمل آمده آسیب‌های ناشی از بارش تگرگ در هر پنج سال یکبار اتفاق می‌افتد که حدود نیمی از ارزش تولیدات آن سال را از بین خواهد برد و به صورت میانگین کشاورزان در هر ده سال، محصول یکسال زمین خود را به دلیل بارش تگرگ از دست می‌دهند.

دستگاه ضد تگرگ علاوه بر مزارع و باغات کشاورزی در اماکن شهری و صنعتی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. شاید شما نیز این سوال در ذهنتان شکل گرفته باشد که شاید استفاده از این دستگاه باعث بروز مشکلات زیست محیطی خواهد شد. اما باید این نکته را خاطر نشان کنیم که استفاده از دستگاه ضد تگرگ باعث بروز هیچ گونه مشکلات زیست محیطی نخواهد شد. این دستگاه هیچ گونه خطری برای اکوسیستم محیط و یا سیستم حمل و نقل هوایی در بر نخواهد داشت.

این دستگاه از تبدیل رطوبت و باران موجود در ابرها و تشکیل آن‌ها به دانه‌های تگرگ جلوگیری می‌کند در نتیجه رطوبت موجود در ابرها به صورت باران در آمده و برروی زمین کشاورزی شما روانه می‌شود.

دستگاه‌های ضد تگرگ معمولاً قادرند مساحتی در حدود ۱۰۰ هکتار را پوشش دهند. امروزه این دستگاه‌ها قابلیت کنترل از راه دور را نیز دارا هستند. شما می‌توانید دستگاه ضد تگرگ موجود در زمین کشاورزی خودتان را با استفاده از گوشی همراه خودتان و تنها با نصب یک اپلیکیشن کنترل کنید. همچنین این دستگاه‌ها از قابلیت نصب بسیار آسانی برخوردار هستند. استفاده از دستگاه ضد تگرگ یک راه حل دائمی و مطمئن برای جلوگیری از آسیب‌های تگرگ بر زمین‌های کشاورزی و باغات است.

تاریخچه دستگاه ضد تگرگ

دستگاه ضد تگرگ اولین بار در بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۰ در گرجستان عملیاتی شد. تکمیل کار طراحی و توسعه دستگاه ضد تگرگ سال‌ها به طول انجامید. هدف از ساخت این دستگاه کاهش دادن اندازه دانه‌های تگرگ و یا تبدیل آنها به قطرات باران در نواحی تعریف شده ابرها، قبل از تشکیل تگرگ بود.

طرز کار دستگاه‌های ضد تگرگ بارها مورد بررسی و تغییر قرار گرفتند. اولین دستگاه ضد ترگ با تزریق ذرات دود به داخل طوفان از تشکیل دانه‌های تگرگ جلوگیری می‌کرد. با پیشرفت تکنولوژی دانشمندان به دنبال جایگزینی مناسب برای ذرات دود بودند. این روزها برای تولید امواج دستگاه ضد تگرگ از گاز استیلن و یا بوتان استفاده می‌شود که امواجی با میزان فرکانس بالاتری تولید و به طور قابل توجهی در جلوگیری از تشکیل دانه‌های تگرگ موثر است و آلودگی های زیست محیطی بسیار کمتری نسبت به ذرات دود دارد.

برای مشاهده پروژه‌ها و نمونه دستگاه‌ها کلیک کنید.

Leave a Reply